Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Miljøministeren besøgte Grindsted

Miljøminister Lea Wermelin var mandag formiddag i Grindsted for at blive klogere på de igangværende undersøgelser og den forestående oprensning af forureningen ved Grindsted Å.

Der var høj sol og stor spørgelyst, da miljøminister Lea Wermelin (S) sammen med de to SF-folketingspolitikere Karina Lorentzen Dehnhardt og Signe Munk besøgte generationsforureningerne i Grindsted i dag mandag 19. april.

Formålet med besøget var at høre nærmere om de nyeste undersøgelser, der skal lede frem til en egentlig oprensning ved Grindsted Å i 2025.

Ministeren fik blandt andet indblik i, hvor stor og kompleks en opgave det er, at skulle rense det forurenede grundvand fra fabriksgrunden, inden det løber ud i åen.

Og så fik de besøgende for første gang lov til at opleve, hvordan regionen i samarbejde med Aarhus Universitet er i gang med bruge geofysik til at placere fremtidige boringer mere præcist.

Tak for penge til generationsforureningerne

Geofysikken foregår ved at et elektromagnetisk monstrum, der ligner et omvendt tørrestativ, trækkes efter et køretøj og gennemfotograferer jordlagene helt ned til 80 meter under terræn. Herefter kan der skabes billeder af, hvor fx forureningsfaner bevæger sig og i hvilke dybder.

Med til dagens besøg var også formand for Miljøudvalget i Region Syddanmark, Jørn Lehmann Petersen (S), Billund-borgmester Ib Kristensen (V) og formand for borgergruppen Susanne Mathiesen.

Førstnævnte takkede ministeren og Folketinget for at have bevilliget penge til de omfattende generationsforureninger, der gør det muligt at få renset en stor del af forureningerne op over de kommende år.

Efter besøget i Grindsted tog ministeren og de to folketingspolitikere videre til generationsforureningen på Himmark Strand på Nordals.